Η ακράτεια ούρων είναι μια κοινή διαταραχή, η οποία όμως μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής μας, οδηγώντας μας ακόμα και στην κοινωνική απομόνωση. Δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που αρνούνται να «δουν» το πρόβλημα και δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, με την κατάλληλη θεραπεία, η οποία επιλέγεται κατά περίπτωση, τις περισσότερες φορές το πρόβλημα λύνεται ριζικά.

Τι φταίει;

Οι αιτίες που προκαλούν ακράτεια είναι πολλές. Συνήθως, η ακράτεια ούρων συνδέεται με καταστάσεις που αφορούν στη χαλάρωση των ιστών του πυελικού εδάφους, όπως οι πολλές και δύσκολες γέννες, οι επεμβάσεις στην κοιλιά ή στον κόλπο, η εμμηνόπαυση και η Τρίτη Ηλικία. Μάλιστα, 1 στις 4 γυναίκες άνω των 50 ετών και 1 στις 2 γυναίκες άνω των 65 ετών έρχεται αντιμέτωπη με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τι να κάνω;

Όταν η ακράτεια είναι ήπια, μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να την θέσουν υπό έλεγχο:

*Κάνουμε ασκήσεις πυελικού εδάφους

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους (ονομάζονται και ασκήσεις Kegel) τονώνουν τους μυς που περιβάλλουν την ουρήθρα και καθυστερούν την επιδείνωση της ακράτειας.

*Δεν παίρνουμε βάρος

Το αυξημένο σωματικό βάρος αυξάνει την ενδοκοιλιακή πίεση, επιδεινώνοντας την ακράτεια.

*Καταπολεμούμε τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα επιδεινώνει την ακράτεια, γι’ αυτό καλό είναι να καταναλώνουμε πολλές φυτικές ίνες, διευκολύνοντας έτσι την κινητικότητα του εντέρου.

*Τρεφόμαστε σωστά

Αποφεύγουμε τροφές που μπορεί να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη, όπως ο καφές, το αλκοόλ και τα καυτερά.

*Δεν πίνουμε πολλά υγρά μαζί

Αντί να καταναλώνουμε πολλά υγρά μαζί, είναι προτιμότερο να κατανέμουμε τη λήψη τους στη διάρκεια της μέρας. Για παράδειγμα, μπορούμε να πίνουμε ένα ποτήρι νερό ανά 2 ώρες.

*Προμηθευόμαστε υποσέντονα ακράτειας

Τα ειδικά υποσέντονα θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από το άγχος μήπως μας συμβεί κάποιο «ατύχημα» κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Yποσέντονα προστασίας από την ακράτεια

Τα νέα υποσέντονα SEPTONA Dry Plus μας βοηθούν να διατηρήσουμε το στρώμα μας καθαρό. Χαρακτηριστικό τους η κορυφαία απορροφητικότητα χάρη στα 5 στρώματα προστασίας που διαθέτουν:

*Καπιτονέ κάλυμμα για αποτελεσματική διάχυση των υγρών

*Άνω απορροφητικό φύλλο

*Υπέρ-απορροφητικό στρώμα τεχνολογίας SAP (Super Αbsorbing Polymer) για συγκράτηση της υγρασίας στο εσωτερικό

*Κάτω απορροφητικό φύλλο

*Αδιάβροχο κάλυμμα που δε γλιστράει

δες το άρθρο εδώ

πηγή: https://www.grandmama.gr